vrijdag 20 juni 2014

28 juni: Nederlandse Veteranendag

zie: http://www.veteranendag.nl/veteranendag-2014/

Maar lees ook dit:
www.west-papua.nl20 juni 2014

Morgenstervlag mag niet mee in defilé

Om welke reden ook (op dringende verzoeken vanuit de Indonesische ambassade? of aandringen vanDefensieminister Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert?) heeft de projectorganisatie van de Nederlandse Veteranendag het bestuur van de Vereniging Nederlands Nieuw-Guinea Militairen (VNNGM) zo onder druk gezet dat het bestuur met de rug tegen de muur niet anders kon besluiten dan de Morgenstervlag NIET mee te voeren in het defilé.

Veteranen die in Nederlands Nieuw-Guinea hebben gevochten, waar inmiddels in 1962 naast de Nederlandse vlag ook de Morgenster wapperde, dragen tijdens het defilé op de Veteranendag altijd naast de Nederlandse vlag ook de Morgenster met zich mee. De Morgenster is nota bene bij Koninklijk Besluit toegekend aan de bevolking van Nederlands Nieuw Guinea in aanloop naar hun geplande onafhankelijkheid in 1970. Veteranen die toch al grote moeite hebben met de laffe politici die West-Papua verkwanselden aan Indonesië, en door hen gedwongen werden hun taak te beëindigen, worden nu opnieuw door politici gedwongen om de vlag waarvoor ze vochten in de kast op te bergen.

Schande schande schande!!!!!!! Is dit nu veteranendag waardig. Een dag die bedoeld is om de veteranen te eren die zich hebben ingezet voor volk en vaderland en daarvan de sporen hun hele leven bij zich dragen.

Met andere woorden: de Morgenstervlag is verboden. Het lijkt hier West-Papua wel. Indonesië maakt kennelijk ook in Nederland de dienst uit !!

Na de knieval van Defensieminister Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert die excuses aanbood voor wat onze volksvertegenwoordiging had besloten!!!!!!, namelijk het niet leveren van tanks aan Indonesië, wordt Nederland kennelijk de volgende kolonie van Indonesië.

 

Daarom de oproep aan iedereen: als je 28 juni Veteranendag in Den Haag bezoekt of aan deelneemt, neem je Morgenstervlag mee en laat die fier wapperen op het Malieveld en langs de route van het defilé en vooral naast, tegenover of nabij de eretribune. Daar zitten de boosdoeners.

 
webmaster Chris P. van der Klauw
Chris P. van der Klauw
www.west-papua.nl
www.tanahku.west-papua.nl
nieuwguineafotoalbum.west-papua.nl
nieuwguineaprikbord.west-papua.nl
www.manfakwak.west-papua.nl
T-shirt frontT-shirt back

Geen opmerkingen:

Een reactie posten